Skole_kateder_og_tavle_Kasper_Palsnov_Ritzau_Scanpix
Danmarks Lærerforening skal blandt andet diskutere det faldende medlemstal på den virtuelle kongres. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Lærerkongres i morgen:
Medlemsnedgang kan føre til kontingentstigning

7. dec. 2020 10.45

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Siden 2008 har Danmarks Lærerforening mistet 11.000 medlemmer i takt med, at der er blevet færre lærerjob i folkeskolen. 

LÆS OGSÅ: Danmarks Lærerforening har fået ny formand

De færre medlemmer betyder færre kontingentindtægter, og det fører for første gang i lang tid til røde tal på Lærerforeningens årsresultat. På morgendagens virtuelle kongres vil hovedstyrelsen præsentere en fremskrivning af foreningens økonomiske balance.

LÆS OGSÅ: Kommunalt rygeforbud breder sig - også på hjemmekontoret: 'Hvad har de tænkt sig?'

Her kan foreningen fortælle om et forventeligt årligt underskud på 14,7 millioner kroner til næste år - og at det årlige underskud forventes at stige til 28,7 millioner i 2025.

Trods de kommende års forventede røde tal har Danmarks Lærerforening stadig et trecifret millionbeløb på kistebunden. Med den budgetterede ubalance vil hovedkassens egenkapital falde til 144,5 mio. kr. i 2025.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk, som også dækker kongressen live tirsdag.

Om kongressen

Af smittehensyn blev Danmarks Lærerforenings ordinære kongres i september i sidste øjeblik skåret ned fra to til én dag. De resterende punkter skal i stedet drøftes online den 8. december.