Lærerforeningen:
Lærerne skal ikke coronateste hinanden

Coronatest_Niels_Christian_Vilmann_Ritzau_Scanpix
Lærere skal undervise og ikke teste hinanden for corona, lyder det fra Danmarks Lærerforening, efter rygter om, at de skal teste deres kolleger. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpi
5. feb. 2021 18.00
Rundt om på de sociale medier forlyder det, at det bliver lærere, der skal have et kursus og stå for at teste de ansatte på skolerne. Men lærere skal ikke coronateste, de skal undervise, lyder det fra Danmarks Lærerforening.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

- Lærere skal undervise. De skal hverken coronateste eller stå for coronarengøringen, understreger formand for Danmarks Lærerforenings organisations- og arbejdsmiljøudvalg Thomas Andreasen over for folkeskolen.dk.

LÆS OGSÅ: Heunicke skal forklare kommuners indblanding i testprioritering

Han har hørt forlydender om, at lærerne indgår i kommunernes plan for, hvem der skal coronateste de ansatte to gange om ugen, når skolerne genåbner mandag.

LÆS OGSÅ: Forældre kræver bedre vilkår ved børns sygdom: 'For nemt at overlade til overenskomstforhandlinger'

Han peger på, at der er rigtig mange opgaver, der trænger sig på, når elevene fra børnehaveklassen til og med 4. klasse på mandag vender tilbage til skolen og samværet med lærere og klassekammerater igen. Det er opgaver, lærerne er uddannet til at varetage, hvorimod der er andre, der gennem de seneste mange måneder har opbygget en ekspertise i at gøre rent på en måde, så smittespredningen mindskes og i at pode mennesker for coronavirus.

Læs hele historien og debatten på Folkeskolen.dk