Lad nu familier på kontanthjælp få lidt julefred

Gitte_Redder_bred
10. dec. 2021 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Det er på høje tid, at de borgerlige partier slipper vrangbilledet af, at alle kontanthjælpsmodtagere er en dovenrad som Robert, der hellere ville leve af kontanthjælp end tage et kedeligt, lavtlønnet job. 

FORESTILLINGEN OM, AT KONTANTHJÆLPSMODTAGERE SNYLTER på offentlige ydelser og ikke gider at tage et ærligt stykke arbejde, lever desværre i bedste velgående - ikke mindst i borgerlige kredse. 

Så lige før vi går på juleferie, har Venstre kaldt beskæftigelsesministeren i samråd i Folketinget. Dovne Robert hjemsøger åbenbart stadig de blå partier her næsten ti år efter, at han optrådte på avisernes forsider – selvom verden har ændret sig markant.

Fredag 17. december skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i et åbent samråd redegøre for, hvad regeringen vil gøre for at sikre, at det bedre kan betale sig at arbejde, som det så smukt hedder. Venstre henviser til, at eksempelvis et par på kontanthjælp - med tre børn - kun vil få en gevinst på omkring 500 kroner om ugen ved at komme i arbejde. 

MEN HVORFOR SKRIVER VENSTRE IKKE, at børnefamilien kan tjene 2.000 kroner mere om måneden ved at være i arbejde? Eller 24.000 kroner mere om året! 

Glemt kodeord