Kristian Jensen:
'Læreruddannelsen mangler noget holdning til, hvordan man skal være lærer'

Kristian_Jensen_Ida_Guldb__k_Arentsen_Ritzau_Scanpix_1650px
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
7. jan. 2021 11.42

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Læreruddannelsen har for lidt holdning til, hvordan man bør være lærer og for meget fokus på formelle krav, siger Kristian Jensen, der står bag forslaget om at oprette en privat læreruddannelse i Herning, til folkeskolen.dk.

Sammen med Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og løsgænger Simon Emil Ammitzbøll-Bille fremsatte han kort før jul et beslutningsforslag, der vil tvinge regeringen til at åbne op for muligheden for at kunne oprette en privat læreruddannelse i Herning.

LÆS OGSÅ: Lærer kritiserer kolleger: Ringe møde-disciplin og uinspirerende undervisning

Årsagen er, at han mener, at det trods talrige politiske forsøg endnu ikke er lykkes at skabe en tilstrækkelig god læreruddannelse.

Folkeskolen.dk: Hvad er det, at den nuværende læreruddannelse ikke gør godt nok?

- Jeg synes, at den nuværende læreruddannelse mangler noget holdning til, hvordan man skal være lærer. Der er for meget fokus på formelle krav og for lidt på, hvad det er, at en lærer skal repræsentere overfor eleverne, siger Kristian Jensen.

Læs hele interviewet på Folkeskolen.dk.