Efter mange år med røde tal på bundlinjen kan Jensens Bøfhus fremvise et overskud for 2019. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Konfliktramt bøfkæde får milionoverskud

21. maj 2020, 10:15
Jensens Bøfhus genererede i 2019 et overskud på ni millioner kroner efter skat.

Bøfkæden Jensens Bøfhus, som i marts lockoutede sine ansatte midt under corona-krisen, fik sidste år et overskud på ni millioner kroner efter skat, skriver Fyens Stiftstidende.  

LÆS OGSÅ: Uhyggelig sag - pirattaxachauffør voldtog kunder

Kæden har ellers længe lignet et foretagende på randen af fallit. Det var årsagen til, at ejerkredsen i marts 2019 smed 20 millioner kroner i selskabets kasse, mens aktionærerne kvitterede med et lån på 10 millioner kroner.

Samtidig står Nykredit Bank klar til at låne Jensens Bøfhus flere penge, hvis det skulle blive nødvendigt. 

Den tilførte kapital har givet fornyet håb for fremtiden hos administrerende direktør Anders Nikolaisen. 

- Siden det blev skrevet, har vi åbnet restauranterne, og det gør mig mere optimistisk, så jeg er helt sikker på, at vi er i stand til at klare os igennem året, siger han.

Lige op til coronakrisen valgte kæden at gå i konflikt med fagforeningen 3F, da de ønskede at sænke deres ansattes løn med 20 kroner i timen og komme ud af overenskomsten. Derfor har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard slået fast, at Jensens Bøfhus ikke har ret til at modtage lønkompensation fra staten.  

LÆS OGSÅ: Svindel med hjælpepakker - Banker slår alarm