20200322071830343_1000
PLUS Ansatte på plejehjem nægtes coronatestDer kan eksempelvis komme til at mangle personale inden for omsorgs- og ældreområdet på grund af coronasituationen, og det forbereder kommunerne sig på. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Sikrer sig mod sygdom: Kommuner laver jobbanker

22. mar 2020, 07:29
Coronasituationen kan give mangel på vigtigt personale. Derfor opretter flere kommuner jobbanker.

Lige nu er flere kommunalt ansatte sendt hjem for at arbejde. Men de kan blive kaldt på arbejde igen og måske i et helt andet job, end de plejer.

I hvert fald forbereder en række af landets kommuner sig på at blande kortene på en ny måde, hvis mange af deres ansatte bliver syge under coronakrisen.

Det skriver DR.

Flere af kommunerne har oprettet en såkaldt jobbank. En af dem er Randers Kommune, der er ved at lave en jobbank for sine medarbejdere.

Det gør kommunen for at sikre sig, at den ikke kommer til at mangle folk med vigtige kompetencer i den nærmeste fremtid. Det siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

- I princippet kan vi komme til at mangle kompetencer på rigtigt mange områder.

- I første omgang har vi valgt at fokusere på medarbejdere indenfor omsorg- og ældreområdet. Det er typisk husassistenter, social- og sundhedshjælpere, sygeplejersker, fysioterapeuter, ernæringsassistenter og så videre, siger han til DR.

/ritzau/