Kommune rykker på grøn omstilling:
'Jeg er pissestolt over at arbejde her'

steen_dahlstr__m
Middelfart Kommunes tidligere socialdemokratiske borgmester, Steen Dahlstrøm (til venstre), var en af frontløberne for kommunens grønne omstilling. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
22. sep. 2020 16.27
Eva Jensen er stolt over at arbejde som pædagog i Middelfart Kommune, der både har halveret sin CO2-udledning på ti år og i samme ombæring har forbedret arbejdsmilljøet.

Når forvaltningen i Middelfart Kommune indstiller en sag til byrådet, følger der automatisk en 'screening' med, som viser tiltagets klima- og bæredygtighedsaftryk.

Når medarbejderne skal til MUS- eller LUS-samtale (Leder Udviklings Samtaler, red.), bliver de spurgt, hvordan de kan bidrage til kommunens officielle målsætning om at blive 'en politisk organisation, hvor klima og bæredygtighed er indlejret i alle beslutninger'.

Og hvis byrådet godkender det, bliver kommunens personalepolitik ændret i løbet af efteråret, så hver medarbejder fra 2021 minimum opfordres til en til to hjemmearbejdsdage om ugen for at minimere rejsetid og transport.   

I Middelfart Kommune gennemsyrer den grønne omstilling alle små og store beslutninger. Fra indkøb af papirclips til bestilling af flybilletter til tjenesterejser.

Glemt kodeord