20190920-130839-6-1920x1280we
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nævner, at konsekvenserne af coronakrisen langtfra er forbi, selv om færre meldte sig ledige end for en uge siden. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Minister: Bag hver fyreseddel er en person, som bliver hårdt ramt

28. apr 2020, 11:26
46.506 personer er blevet ledige under coronakrisen. Ledigheden har i flere uger været nogenlunde stabil.

Køen af ledige voksede med 1222 personer mandag, og i alt er der 178.138 ledige i Danmark.

Det viser de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Samlet er 46.506 blevet ledige under coronakrisen - fra 9. marts og frem. Ledigheden har i flere uger ligget på et stabilt niveau mellem 44-47.000 efter en stor stigning i marts og de første dage i april.

Antal nytilmeldte ledige var mandag 1.708 personer. Det er et fald i forhold til sidste mandag, hvor tallet var 2.038 personer.

På en normal mandag - samme dag i samme uge de sidste fem år - har tallet været 2825 personer.

Det skal dog bemærkes, at tallene for den normale mandag er anderledes, da de omfatter datoer omkring månedsskift, skriver Beskæftigelsesministeriet.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nævner, at konsekvenserne af coronakrisen langtfra er forbi, selv om færre meldte sig ledige end for en uge siden.

Han nævner også fyringerne i luftfartsselskabet SAS, som tirsdag annoncerede, at det vil fyre 5000 ansatte som konsekvens af coronakrisen. De 1700 forventes at være i Danmark.

- På ny ser vi, at færre melder sig ledige end for en uge siden, men konsekvenserne af coronakrisen er på ingen måder forbi.

- Senest har vi desværre i dag set, at SAS alene her i Danmark vil afskedige 1700 medarbejdere. Det vidner om situationens alvor, siger Peter Hummelgaard i en skriftlig kommentar til tallene.

- Her skal man også huske på, at der bag hver fyreseddel er en person, som bliver hårdt ramt. Og havde vi ikke haft trepartsaftalen om lønkompensation, havde vi set endnu flere fyringer, siger han i kommentaren.

Beskæftigelsesministeren henviser til, at 222.000 personer - ifølge en opgørelse fra Dansk Industri - er sendt hjem på lønkompensationsordningen.

Manges øjne er samtidig rettet mod 1. maj, da flere har længere opsigelsesvarsler. Derfor vil flere først blive registreret som ledige, når de søger en ydelse.

/ritzau/