20030116-145753-nf-1920x1079we
'Vi er oppe på, at 60 elever har fået praktik den seneste tid', lyder det. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Københavnske kokke skriger på en praktikplads

14. jul 2020, 12:05
I hovedstaden står det slemt til med manglen på praktikpladser til unge kokke og receptionister. Hotel- og Restaurantskolen skal findes plads til 145 elever i skolepraktik - men har kun plads til 30.

Kokkeelever og receptionistelever hos Hotel- og Restaurantskolen i København må se langt efter en praktikplads i øjeblikket. Manglen er stor i skyggen af en lukket branche under corona.

Dels blev cirka 90 elever fyret i deres læretid, da alt lukkede ned. Dels står nye knap 300 unge på spring og skal have praktikplads efter sommerferien – i en branche, der er klemt.

- Jeg synes, det ser slemt ud, konstaterer direktør på skolen, Anne-Birgitte Agger til Fagbladet 3F.

- Vi er oppe på, at 60 elever har fået praktik den seneste tid. Men det svarer altså kun til cirka 20 procent af de elever, der netop nu søger praktikplads. Cirka 60 elever ser ud til at give op, og så har vi 145 elever skrevet op i skolepraktik. Yderligere 90 er så klar til praktik til september, oplyser Anne-Birgitte Agger.

Hotel- og Restaurantskolen uddanner omkring halvdelen af dem, der klækkes ud inden for branchen hvert år. Normalt har skolen ti i skolepraktik - med plads til omkring 30.

- Nu har vi altså 145, der er skrevet ind i skolepraktik. Tre tjenere, 25 receptionister – og resten kokke. Vi skal finde noget meningsfuldt for dem at lave, når de møder ind efter ferien. Det er helt klart vores største udfordring. Vi har ikke de fysiske faciliteter på plads, og vi mangler en melding fra ministeriet i forhold til om, de vil hjælpe os med økonomien, siger Anne-Birgitte Agger.