foto-anders-kuhnau
– Jeg synes ikke, at man som person skal fylde i forhandlingerne. For mig handler det først og fremmest om, at jeg har nogle gode relationer med dem, jeg forhandler med. Det er ikke afgørende for mig, at udenforstående ved, hvem jeg er, fortæller Anders Kühnau, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN). Foto: Foto: Steen Brogaard

Kühnau indtog en ufrivillig hovedrolle ved OK18:
Nu er han klar igen

TEMA: OK21
8. feb. 2021 06.45
Selvom Anders Kühnau stadig er i 30’erne, er OK21 hans tredje som chefforhandler for regionerne. For tre år siden var aftalen mellem Kühnau og FOAs Dennis Kristensen helt afgørende for, at en storkonflikt blev afværget i sidste øjeblik. Denne gang håber Kühnau at nå i mål uden det helt store drama.

I foråret 2018 var Danmark millimeter fra en storkonflikt. Kampen om OK18 havde udviklet sig til en skyttegravskrig. Omkring en halv million offentligt ansatte var på vej til at nedlægge arbejdet, og reelt lamme store dele af Danmark.

Men natten til onsdag den 25. april ’18 kom der pludselig skred i tingene. Da indgik regionernes chefforhandler Anders Kühnau en aftale med den nu tidligere FOA-formand Dennis Kristensen. Og en konflikt af formentlig historiske dimensioner blev afværget.  

Glemt kodeord