Flere kvinder end mænd arbejder deltid. Og i nogle brancher er det ikke unormalt at have færre end 20 timer om ugen. Det gælder for eksempel i rengøringsbranchen. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ny analyse: Jobfest er funderet på stigning i deltidsjob

9. jan 2020, 05:50
Deltidsjob på mindre end 20 timer om ugen fylder mere i dag end for seks år siden, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Derfor skal man være varsom med at overfortolke betydningen af den rekordhøje beskæftigelse, mener senioranalytiker. Især unge ufaglærte og kvinder arbejder få timer om ugen.

De seneste år har der været gode tider på det danske arbejdsmarked, og der jubles over rekordhøj beskæftigelse. Beskæftigelsen er steget måned efter måned siden foråret 2013, og frem til september 2019 er der blevet skabt omkring 250.000 flere lønmodtagerjob.

Men selvom der både er kommet flere fuldtidsjob og deltidsjob, har der relativt set været størst fremgang i andelen af job på mindre end 20 timer om ugen. Det viser en helt ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

Få fuld adgang til A4 Arbejdsliv


Første måned for 1 kr

Herefter 69 kr/måned

Kontakt­oplysninger


Virksomhed eller organisation?
Køb erhvervsabonnement
Log ind på A4 Arbejdsliv
Glemt kodeord?