elektriker_S__ren_Bidstrup_Ritzau_Scanpix
Arkivfoto Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Job-optimismen er vendt tilbage

30. jul 2020, 16:00

Denne artikel er oprindeligt bragt på Dansk El-Forbund.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Nu ser det ifølge Dansk El-Forbund igen lovende ud for elektrikernes beskæftigelsessituation. I hvert fald hvis man skal tro virksomhedernes meldinger til Danmarks Statistik om forventningerne til de kommende tre måneder. Situationen gælder ikke kun el-området.

LÆS OGSÅ: Efter måneders stigning falder arbejdsløsheden atter

Med nettotallet 6 er forventningerne i juli atter blevet positive. Tallet viser forskellen mellem de procentdele af virksomheder inden for området el-installation, der venter henholdsvis en positiv og negativ udvikling på beskæftigelsesområdet de kommende tre måneder. Når det er positivt, venter flertallet en positiv udvikling, og omvendt når det er negativt.

Tallet 6 kommer efter en periode med negative tal – altså negative forventninger til beskæftigelsen. Bunden blev nået i april med tallet minus 40 efterfulgt af minus 25 og minus 17 i maj og juni.

I juli er de positive forventninger igen tilbage og tallet ligner tallene fra begyndelsen af året før corona-nedlukningen satte sine spor. Situationen gælder ikke kun el-området.

Danmarks Statistik har torsdag offentliggjort det nye konjunkturbarometer og konstaterer, at ’der er positive takter i konjunkturbarometrene for erhvervene i juli’.

LÆS OGSÅ: Færre videreuddanner sig: 'Det er netop nu, man bør gøre det'

Den største stigning ses for detailhandlen, hvis sammensatte konjunkturindikator med nettotallet 10 er langt over samme måned sidste år, hvor tallet var 3, fremgår det. På bygge- og anlægsområdet generelt er nettotallet for beskæftigelsesforventningerne steget fra minus 7 til minus 1.