elektriker_S__ren_Bidstrup_Ritzau_Scanpix
Forventningerne til beskæftigelsen indenfor el-installation er nu højere, end de var før corona Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

Job-optimismen er tilbage

30. okt. 2020 15.21
El-branchens forventninger til beskæftigelsen er nu højere end før corona-krisen

Denne artikel er oprindeligt bragt på Dansk El-Forbund.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Så er der ifølge Dansk El-Forbund.dk igen godt nyt til elektrikerne i Danmarks Statistiks konjunkturindikator: Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder på området elinstallation er med nettotallet 11 det højeste hidtil i 2020.

LÆS OGSÅ: Jensens Bøfhus-direktør: '3F's svinestreg fik 200 mennesker fyret'

Forventningerne er altså også højere end i januar og februar, hvor corona-krisen endnu ikke var slået igennem. I begge måneder var tallet 10. Krisen markerede sig for fuld styrke i april, hvor nettotallet faldt til minus 40.

Et nettotal udtrykker forskellen mellem de procentdele af virksomheder, der venter henholdsvis en positiv og negativ udvikling på beskæftigelsesområdet de kommende tre måneder. Er tallet positivt, venter flertallet en positiv udvikling, og omvendt når det er negativt.

LÆS OGSÅ: A4 Overenskomst – nyt nichemedie om arbejdsmarkedsaftaler og dem, der laver dem

På området elinstallation har tallene været positive siden juli og stigende siden august. Det stemmer også godt overens med den faktiske beskæftigelsessituation. Her har arbejdsløsheden blandt medlemmerne i Dansk El-Forbunds a-kasse været faldende, siden den i maj nåede årets hidtil højeste niveau.

LÆS OGSÅ: Arbejdsløsheden fortsatte ned i september

Med dagens tal fra Danmarks Statistik ser det altså klart ud til, at maj-tallet for arbejdsløsheden ikke vil blive overgået i 2020.