20171127-152936-L-1920x1281we
Hvis et varsel ender i en konflikt, risikerer Jensens Bøfhus at skulle fyre medarbejdere, fortæller direktør Anders Nikolaisen.

Jensens Bøfhus dropper overenskomst: Forbund overvejer konflikt

6. apr 2020, 20:55
Jensens Bøfhus vil have en overenskomst tilsvarende konkurrenten Restaurant Flammen. Det vil 3F ikke med de nuværende arbejdsgange, og derfor overvejer de konflikt.

Fagforbundet 3F overvejer at varsle konflikt mod restaurantkæden Jensens Bøfhus. Det skriver Ekstra Bladet.

Parterne bekæfter over for Ekstra Bladet, at Jensens Bøfhus har droppet overenskomsten.

Årsagen er, at Jensens Bøfhus vil have en overenskomst tilsvarende konkurrenten Restaurant Flammen.

Jensens Bøfhus' direktør, Anders Nikolaisen, vil have en ny overenskomst, hvor alle får alle den samme timeløn som såkaldte 'enhedsmedarbejdere', der kan varetage alle de forskellige funktioner. Lige løn for lige arbejde, siger Anders Nikolaisen, der mener, at arbejdet for hans medarbejdere er at sidestille med det på Restaurant Flammen. 

Men ifølge 3F laver serveringspersonalet på Jensen Bøfhus tjenerarbejde - i modsætning til på Restaurant Flammen, der er en buffet. Derfor nægter fagforbundet at indgå en overenskomst, hvor de såkaldte værtinder fremover skal have 20 kroner mindre i timen, selvom køkkenmedarbejderne ville få en lønstigning på 4-5 kroner. 

LÆS OGSÅ: Det er de ufaglærte der mister jobbet

Forhandlingssekretærer i 3F Privat Service, Hotel og Restauration Peter Lykke Nielsen har svært ved at se, hvordan de skal nå til enighed. Han kalder timingen 'fej'.

- Det vil starte med at være en arbejdskraftblokade: At 3F’ere ikke må tage arbejde der, og at man fra det offentlige ikke må anvise arbejdskraft til Jensens Bøfhus. Det er de første skridt. Og så vil vi varsle strejke, hvor vi trækker vores medlemmer ud i en strejke. Derefter vil vi varsle sympatikonflikt, hvor vi vil bede vores søstre- og brødreforbund i FH om at varsle konflikt i forhold til hans forsyningslinjer, siger Peter Lykke Nielsen til Ekstra Bladet.

Hvis et varsel ender i en konflikt, risikerer Jensens Bøfhus at skulle fyre medarbejdere, fortæller direktør Anders Nikolaisen.

- På trods af konflikten med 3F og corona-krisen har vi ikke fyret en eneste af vores 700 medarbejdere. Men skulle 3F ende med at varsle konflikt, kan vi ende i en situation, hvor jeg ikke længere kan love, at jeg ikke afskediger medarbejdere, siger Anders Nikolaisen.