Sundhed på arbejdspladsen:
Specialarbejderen Steen vejer 174 kilo: Mange ved godt, at der er noget galt

Steen_Bodenskjold_p___arbejde
Efter et sundhedstjek på arbejdspladsen fandt specialarbejder Steen Bodenskjold ud af, at han havde type 2-diabetes. Foto: Henning Due/A4 Medier
13. jan. 2020 05.50
Den 59-årige specialarbejder Steen Bodenskjold har tabt sig 20 kilo og er kommet i behandling for type 2-diabetes, efter at han deltog i et sundhedstjek på sin arbejdsplads. Han er ikke længere en sjælden gæst hos sin læge, som de fleste kortuddannede mænd ellers er, og selvom han bor alene, er det lykkedes ham at ændre sine kostvaner til det sundere.

Steen Bodenskjold har været på arbejdsmarkedet i 43 år, og for en specialarbejder, der nærmer sig de 60 år, kan det være svært at ændre på sine vaner. Især de dårlige.

Men det er alligevel lykkedes ham. I det små. Da han var tungest, vejede han 194 kilo, men han har siden tabt sig 20 kilo. Han er begyndt at spise sundere, og han skal snart i gang med et fitnessforløb, som hans egen kommune tilbyder, og som han har meldt sig til ganske frivilligt.

Forandringerne tilskriver han først og fremmest, at hans arbejdsplads - Driftsbyen i Høje-Taastrup Kommune - sporede ham på rette vej, da han og kollegerne i 2018 blev tilbudt et sundhedstjek af ledelsen for at få nedbragt et voldsomt stigende sygefravær blandt de ansatte.

LÆS OGSÅ: Sundhedstjek reddede liv – nu gnasker specialarbejdere gulerødder i stedet for wienerbrød

Glemt kodeord