Interview med Lizette Risgaard:
Giv flere penge til velfærd, når befolkningen vokser

Lizette_Risgaard__formand_for_FH__30_x_24_cm_300_dpi_Fotograf_Jesper_Ludvigsen-800px
- Der er brug for, at der i kommunerne og regionerne er ro på, så de ikke hele tiden skal arbejde med en yoyo-økonomi, der er afhængig af de politiske forhandlinger på Christiansborg, siger Lizette Risgaard, der er formand for FH. Foto: FH
27. aug. 2021 06.00
FH-formanden mener, at velfærden i kommuner og regioner automatisk skal reguleres i takt med stigningen i befolkningen, så de ikke er afhængige af politiske forhandlinger. 70 procent i en ny undersøgelse mener det samme.

Sæt automatisk flere penge af til velfærd, når antallet af børn og ældre stiger.   

Sådan lyder budskabet fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), der deler holdning med 70 procent af de adspurgte i en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for FH. 

LÆS OGSÅ: Debatten raser om jobcentrenes fremtid: Ansat beskriver en 'uskøn kampagne' mod dem

- Der er brug for, at der i kommunerne og regionerne er ro på, så de ikke hele tiden skal arbejde med en yoyo-økonomi, der er afhængig af de politiske forhandlinger på Christiansborg. Det skaber utryghed for borgerne, at de ikke ved, om de kan få deres børn passet, eller om deres ældre kan få den pleje, de har brug for, fortæller Lizette Risgaard, der er formand for FH, i et interview med A4 Beskæftigelse.    

Glemt kodeord