Skoledag_Anne_B__k_Ritzau_Scanpix_1650px
Er det skolernes ansvar at undervise elever, der har været i udlandet i løbet af vinterferien, og som derfor har karantæne? Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Ingen onlineundervisning til elever i isolation efter ferierejse

8. feb. 2021 11.28
Hvis en familie skal i selvisolation efter en nødvendig rejse til fx en begravelse i udlandet, skal skolen sørge for fjernundervisning af børnene. Men hvis familien er taget af sted på sol- eller skiferie, skal skolen normalt ikke sørge for undervisning.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

0.-4. klasse er tilbage i skole i dag, mandag, men allerede efter en uges skolegang er der vinterferie på de fleste folkeskoler.

Børne- og Undervisningsministeriet har opdateret sine spørgsmål og svar om rejser, efter at regeringen forleden indførte tvungen selvisolation i 10 dage for alle, der ankommer fra udlandet.

LÆS OGSÅ: Lærerformand: Vi må leve med risiko ved genåbning

I grundskolen er der dog som bekendt den mulighed, at forældre kan bede skolelederen om ekstraordinær frihed og tage børnene ud af skolen i en periode. Hvis skolelederen godkender ferietur og efterfølgende selvisolation som ekstraordinær frihed, aftaler leder og forældre, hvordan børnene får undervisning undervejs - enten ved at forældrene påtager sig ansvaret, eller børnene får fjernundervisning.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.