Corona-tendens:
I disse brancher er smitten lavest

20151029-144955-4-1920x1280we
På både industriarbejdspladser og i bygge- og anlægsbranchen har smitten været lavere end gennemsnittet for alle brancher. (Arkivfoto) Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
19. feb. 2021 10.53
Smitten med coronavirus er lavest i de brancher, der ikke har været lukket ned i løbet af pandemien. Det viser en ny opgørelse fra Statens Serum Institut.

Smitten med coronavirus er lavest i de brancher, der ikke har været lukket ned i løbet af pandemien. Det viser en ny opgørelse fra Statens Serum Institut, skriver Politiken.

LÆS OGSÅ: Pernille Vermund: 'Jeg er blevet bedømt på mit udseende hele mit liv'

På både industriarbejdspladser og i bygge- og anlægsbranchen har smitten været lavere end gennemsnittet for alle brancher.

I industrien har 3,1 procent af arbejdsstyrken været smittet med covid-19, mens det for bygge- og anlægsbranchen gælder 3 procent. Gennemsnittet for alle brancher er 4,3 procent af de ansatte, der har været smittet. 

I Dansk Industri (DI) mener man, at tallene viser, at det kan lade sig gøre at holde virksomheder åbne, uden at smitten eksploderer.

- På arbejdspladserne i industrien er man gået højt op i at foretage afspritning og overholde afstandskrav og i det hele taget opføre sig fornuftigt. Mange steder har man lavet ordninger, hvor man går med de samme kolleger hver dag. Og så har man mange steder testet, testet og testet. Det er et godt redskab, som mange virksomheder har taget i brug, siger medlemsdirektør Anders Søndergaard Larsen fra DI til Politiken.

Brancherne med det højeste andel af smittede er social- og sundhedsvæsenet samt hotel- og restaurationsbranchen.