Hvis eksamen aflyses:
Se hvad det vil betyde for karaktererne

Skoleelever_Linda_Kastrup_Ritzau_Scanpix
Der er forskel på elevernes afgangs- og prøvekarakterer i folkeskolen. så det vil få betydning, hvis sommerens eksamener aflyses. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
26. jan. 2021 17.24
Politikere, eksperter og embedsmænd overvejer i disse dage, om og eventuelt i hvilket omfang sommerens eksaminer skal gennemføres. Sidste år var det 9.-klassernes standpunktskarakterer, der kom på eksamensbeviset. Læs her, hvad det betød for karaktererne.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Folkeskolens redaktion har kigget på sidste års afgangskarakterer baseret på standpunkt sammenlignet med tidligere års prøvekarakterer.

LÆS OGSÅ: Studerendes eksamenssnyd er fordoblet under corona

Halvt så mange dumpede i dansk eller matematik

Siden 2015 har det krævet 2 i dansk og matematik at komme ind på en erhvervsuddannelse, og ca. 8 pct. af eleverne har ikke klaret det krav. Men i sommeren 2020 var det kun 4,2 pct.

LÆS OGSÅ: Trods øget smitterisiko og nedlukning af Danmark: Lærere og censorer skal fortsat møde op og afholde eksamen

12.000 færre 12-taller

Der kom 23 procent færre 12-taller end normalt på eksamensbeviserne. Til gengæld var karakterfordelingen for en gangs skyld på linje med intentionen bag karakterskalaen - og formentlig mere retvisende for elevernes niveau, mener eksperter.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.