corona-img-tekst

Sådan dækker vi dit arbejdsliv under coronakrisen

6. apr 2020, 10:51
Coronakrisen har vendt op og ned på arbejdslivet i Danmark. På A4 Arbejdsliv følger vi udviklingen tæt og giver dig konkrete værktøjer til at takle den nye hverdag, du og dine kollegaer står i.

Med A4 Arbejdsliv får du uafhængig kvalitetsjournalistik om danskernes arbejdsliv. Gennem interviews, nyheds- og debatstof forstår du tendenserne i det danske arbejdsliv – og får bud på mulige løsninger på aktuelle problemstillinger.

Coronakrisen vender op og ned på vores arbejdsliv. Med A4 Arbejdsliv får du skildringer fra hverdagen, tvivl, håb og konkrete værktøjer til at håndtere den nye virkelighed under corona.

Tilbud: Fire ugers adgang til A4 Arbejdsliv for 1 kr

Flere dyrlægeklinikker har valgt at holde åbent, hvilket har fået en del kritik.

- Det her er ikke bare et spørgsmål om, at vi vil tjene penge, mens nogle andre går derhjemme, siger dyrlægernes formand, Hanne Knude Palshof til A4 Arbejdsliv.

Men hvordan kan hun forsvare, at dyrlægeklinikkerne holder åbent, når andre selvstændige bliver tvunget til at lukke ned? Læs hele interviewet her.

Aktiemarkedet styrtdykker og det er efterhånden klart, at corona vil påvirke økonomien i hele verden. Find ud af, hvad du skal gøre for at undgå, at coronakrisen får betydning for din pension.

Folketinget har i den seneste tid lavet den ene hjælpepakke efter den anden. Men er det nok? 3F’s formand, Per Christensen, mener, at dagpengesatsen bør sættes op med en tredjedel under coronakrisen.

- Det vil ikke være rimeligt, hvis vi kompenserer virksomhederne, men ikke tænker på de ledige også, siger Per Christensen i dette interview med A4 Arbejdsliv.

Selvom corona på mange måder har sat samfundet på pause, forsøger de fleste at holde hverdagen i gang og tænke på tiden efter krisen. Men forholdene for f.eks. jobsamtaler har ændret sig.  Læs hvad Isabella Beck Jørgensen, kandidatstuderende ved Copenhagen Business School lærte af at gå til webcam-jobsamtale.

Hvordan får man en hverdag til at fungere med hjemmearbejdsplads og børn i hjemmet? Det kan være meget svært at finde balancen mellem arbejde og familietid. Familieekspert Lola Jensen råder forældre til at sænke ambitionsniveauet.

Hos A4 Arbejdsliv er vi også påvirket af den nuværende coronakrise. Redaktionens journalister arbejder som mange andre hjemmefra. Bliv klogere på, hvordan en nyhedsredaktion takler coronakrisens udfordringer i dette afsnit af podcast-serien 'A4 indefra'.

Læs alle artikler om den nuværende coronakrise på vores temasite Corona i Danmark.

Konkrete løsninger

Hos A4 Arbejdsliv vil vi gerne give dig konkrete løsninger på de udfordringer, du står overfor. Derfor laver vi guides om alle aspekter af arbejdslivet. Også under corona.

Se f.eks. disse guides:


Bliv abonnent på A4 Arbejdsliv for 1 kr. og få fuld adgang via alle digitale platforme til Danmarks førende medie om arbejdsliv og arbejdsmarked.

Få overblik over de emner, der er vigtige for dig

Vi samler indhold i temaer, så du altid kan få et godt overblik over de emner, der interesserer dig.

Se f.eks. temaerne:

 • OK20, der dækker relevant indhold fra før, under og efter OK-forhandlingerne. Bliv klogere på, hvad der ledte op til forhandlingerne, hvordan de udviklede sig, og hvad resultaterne betyder for dig. 

  Seneste OK20: Tandlæger stemmer nej til overenskomst trods corona.

 • Fortabt i Favrskov, om kritikken af jobcenteret i den østjyske kommune, der ifølge flere borgere og fagpersoner, svigter sin opgave og i visse tilfælde har forringet borgernes situation både fysisk og psykisk.

 • Social dumping, der løbende dækker forskellige vinkler på emnet social dumping – lige fra fagbevægelsens kritik, politikernes tiltag og direktørens udfordringer.

Tag A4 Arbejdsliv med på farten

Med A4 Lyd kan du tage A4 Arbejdsliv med på farten. Lyt til vore podcasts om aktuelle emner, interviews med interessante personer og giver dig mulighed for at høre direkte fra vores dygtige journalister i podcastserien A4 Indefra.

Hør f.eks. interviewet med tidligere FOA-formand Dennis Kristensen om udfordringerne ved at lægge arbejdslivet på hylden og finde sig til rette i en ny virkelighed som pensionist.

I Podcast-serien Fremtiden for centrum-venstre følger A4 Lyd Ceveas Progressive Mødesteder og stiller spørgsmål til debattører, politikere og markante folk i fagbevægelsen om bl.a. uddannelse, boligpolitik, klima og arbejdsmarked.

Eller lyt til Pollster – en faktabaseret podcast om politik, hvor Sune Steffen Hansen og Jesper Claus Larsen i samarbejde med A4 Lyd stiller skarpt på tendenser i politik og samfund.

I Pollster er fakta, tal, analyser og det gode politiske håndværk i fokus. Producer-Thomas holder Pollster-drengene i ørene og sørger for, at det politiske nørderi ikke løber helt af sporet.

 • Vidste du, at tilliden til de danske politikere i efteråret 2018 var helt nede på 24 pct.?
  Hør mere om tillid, mistillid og fake news i Pollster-afsnittet her.

 • Bruger statsminister Mette Frederiksen samme strategi som Boris Johnson og Donald Trump?
  Hør interviewet med Anders Bæksgaard, politisk redaktør på dagbladet Politiken, om intentional politics, i Pollster-afsnittet Bernie, Biden Trump og Mette. Her sætter Pollster fokus på primærvalget i USA, hvor Pollster-drengene bl.a. har et eksklusivt interview med den amerikanske valgekspert og demokratiske strateg Jim Arkedis.

Få alt dette og meget mere med et abonnement på A4 Arbejdsliv

Prøv lige nu første måned for 1 krone, helt uden binding.