Ulla_Amtoft

HR-direktør:
Fremtidens pandemihåndtering handler om uddannelse

29. maj 2020 08.00
I fremtidens sundhedsvæsen efter coronakrisen skal vi øge vores fokus på uddannelse af de ufaglærte. Hospitalernes standard omkring hygiejne ogdermed deres smittetryk afhænger af de ufaglærtesniveau.

I DE SIDSTE mange uger og snart måneder har en overset gruppe medarbejdere knoklet for Danmark: Rengøringsassistenterne.

LÆS OGSÅ: Rengøringsjobbet oplever en renæssance

De har holdt hospitalsstuerne til coronapatienterne rene, de har sørget for, at de vigtige kontaktpunkter som fx dørhåndtag er blevet hyppigt rengjort, og de har skabt tryghed for både ansatte og patienter.

Man kan sagtens redde liv med en gulvklud. Man skal bare vide hvordan

Ulla Amtoft, HR-direktør, Coor

Men især på de hospitaler, hvor assistenterne er uddannede som rengøringsteknikere, har man hurtigt og nemt kunnet skalere op på hygiejne og rengøring. Rengøringsteknikeruddannelsen flytter ufaglærte rengøringsassistenter til et faglært niveau, hvor de har kompetencer til udføre rengøring og hygiejne på et professionelt niveau. I servicebranchen ved vi, at ikke alle i denne verden kan blive læger, men man kan sagtens redde liv med en gulvklud. Man skal bare vide hvordan.

LÆS OGSÅ: Ufaglærte hårdt ramt af krisen: 'Unik mulighed for kompetenceløft'

Fremtidens succes med håndtering af sundhedskriser kommer derfor til at handle om, om vi i tide får uddannet alle til at kunne håndtere krisen – også de usynlige medarbejdere, som mange sikkert ikke har tænkt over før nu.

Mit håb er, at uddannelse af de ufaglærte bliver et tydeligt krav i kommende offentlige og også gerne private udbud, så vi sammen på tværs af brancher og i erhvervslivet kan sikre en endnu bedre håndtering af pandemier.