Pres på hovedstadens sygehuse:
60 procent flere patienter på fem dage

20200920-170726-L-1920x1280we
Der er onsdag morgen 260 indlagte på hospitaler i Region Hovedstaden. (Arkivfoto) Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
16. dec. 2020 11.12
Antallet af coronapatienter på ni sygehuse i Region Hovedstaden er steget til 260 fra 166 på fem døgn.

De seneste fem dage har der været en markant stigning i antallet af indlæggelser med coronavirus på sygehusene i Region Hovedstaden.

Onsdag morgen er der 260 indlagte med coronavirus på regionens hospitaler, og det er en stigning fra 166 for bare fem dage siden. Det svarer til en stigning på 57 procent.

Det viser en opgørelse på Region Hovedstadens hjemmeside.

Der er onsdag 32 patienter på intensiv, hvilket er en stigning fra 23 patienter for fem dage siden.

Tirsdag besluttede Region Hovedstaden at udskyde 40 procent af de ikke-akutte behandlinger, så der er plads til et stigende antal indlagte.

- Vi vil gerne undgå den massive lukning af planlagte behandlinger, vi havde i foråret, sagde lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger tirsdag i en pressemeddelelse.

- I stedet vil det enkelte hospital se på, hvad der giver mening for deres organisering, så vi kun lukker det nødvendige, sagde hun.

Regionen arbejder med en plan i fire trin, der løbende kan tilpasses, så der bliver plads til flere coronapatienter. Tirsdag gik man op på trin 2.

For at komme på trin 3 skal antallet af indlæggelser op på 300, mens trin 4 er på 360 indlæggelser.

Tallene fra Region Hovedstaden er opgjort onsdag morgen klokken syv.

Dermed kan det tyde det på, at antallet af indlæggelser på landsplan vil være steget, når Statens Serum Institut klokken 14 kommer med sine daglige coronatal.

På landsplan var der tirsdag 439 indlagte, og det tal er til sammenligning steget med 22 procent siden 11. december. 68 af patienterne var på intensiv.

Dermed er der ikke langt op til rekorden fra starten af april, hvor der var 535 indlagte på landets sygehuse.

For intensiv er der dog et stykke op, da det toppede på 153 i begyndelsen af april.

/ritzau/