Holbæk giver de ansatte bonus under corona

Christina_Holb__k_Mads_Claus_Rasmussen_Ritzau_Scanpix
- Uanset om det er frontpersonale eller ansatte, der har arbejdet hjemmefra, har de virkelig ydet en ekstra indsats overalt, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
21. jan. 2021 17.30
Forslaget lægger op til, at pengene fordeles ud til hver arbejdsplads, hvor medarbejdere og ledelse beslutter, hvad de skal bruges på.

I Holbæk har en enig kommunalbestyrelse besluttet at give samtlige ansatte i kommunen en belønning svarende til 900 kr. pr. næse for en »enestående og ekstraordinær stor indsats« i coronaperioden.

Det skriver Jp.dk.

Forslaget – som først skal endeligt vedtages i februar – beløber sig til 4,1 mio. kr., men borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) mener i den grad, at medarbejderne fortjener det.

- Vi har set, hvor meget medarbejderne ekstraordinært har ydet under coronaen. Uanset om det er frontpersonale eller ansatte, der har arbejdet hjemmefra, har de virkelig ydet en ekstra indsats overalt, siger hun til Jp.dk.

Forslaget lægger op til, at pengene fordeles ud til hver arbejdsplads, hvor medarbejdere og ledelse beslutter, hvad de skal bruges på. For eksempel et gavekort til det lokale erhvervsliv og kulturliv eller sociale arrangementer på arbejdspladsen, så medarbejderne kan genfinde gejsten efter en hård tid.
 
Eksemplet fra Holbæk skriver sig ind i en begyndende tendens, hvor kommuner giver coronarelaterede bonusser til medarbejderne.

I Roskilde Kommune godkendte økonomiudvalget for nylig, at der skulle afsættes 200 kr. pr. ansat. Op mod halvanden million kroner fordeles således ud på de kommunale arbejdspladser til "trivselsfremmende aktiviteter."