HK Handel:
Utrygge butiksansatte oplever, at kunder slækker på afstandskrav og håndsprit

20200317-145846-L-1920x1279we
Adfærdspsykolog Jill Byrnit mener, det er imponerende, hvor længe vi egentlig har været gode til at holde afstand og spritte af. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
11. aug. 2020 06.00
Butiksansatte er utrygge ved, at flere og flere kunder bliver dårligere til at holde afstand og spritte af. Adfærdspsykologer er overbeviste om, at folk vil begynde at stramme op, hvis smittetallet fortsætter med at stige.

Vask dine hænder og sprit af. Host eller nys i ærmet. Begræns fysisk kontakt. Vær opmærksom på rengøring. Hold afstand og vis hensyn. 

Sundhedsstyrelsens femstrengede parole om forebyggelse mod coronasmitte er efterhånden velkendt blandt størstedelen af danskerne.

Det til trods oplever flere af HK Handels medlemmer, som er butiksansatte, at mange kunder er begyndt at slække, når det kommer til at holde afstand og anvende håndsprit. 

– Når vi spørger vores medlemmer ind til det her, er svaret det samme: 'Folk slækker på reglerne'. Aktuelt har jeg fået en mail fra en, der skriver, om vi ikke vil hjælpe med at sætte fokus på at få kunderne til at overholde retningslinjerne. Og hvis jeg ringede rundt i landet og spurgte, tror jeg, at de fleste ville sige, at de oplever det samme, siger Mette Høgh, direktør for HK Handel Hovedstaden, til A4 Arbejdsliv. 

Glemt kodeord