20201116-153239-L-1920x1280we
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Heunicke bekræfter:
Skærper corona-tiltag i hovedstaden

1. dec. 2020 08.58
Tiltagene er drøftet med alle Folketingets partier og erhvervslivet, lyder det fra sundhedsministeren.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skriver på Facebook, at han tirsdag vil oplyse om skærpede coronatiltag i hovedstadsområdet.

Heunicke skriver, at tiltagene, som skal begrænse coronasmitten, er drøftet med alle Folketingets partier og erhvervslivet.

Sundhedsministeren vil senere tirsdag mødes virtuelt med borgmestrene i de berørte kommuner, oplyser han.

- Smittetallene er for høje her i København og i en række af de kommuner, der ligger i større eller mindre afstand i forbindelse med hovedstaden, skriver Heunicke.

- Derfor vil vi i dag fortælle om en række nye, skærpede tiltag, som vores sundhedsmyndigheder anbefaler skal til i præcis det område.

- Det er skræddersyede tiltag, der sætter ind i forhold til de aldersgrupper, aktiviteter og geografiske områder, hvor der lige nu er for lange smittekæder, og hvor smitten spredes, skriver ministeren.

Det er endnu uvist, hvilke tiltag der kommer. Men allerede mandag erfarede en række medier, hvilke tiltag regeringen overvejer.

Flere kilder kunne mandag til Ritzau fortælle, at regeringen lægger op til, at de nye restriktioner skal gælde fra mandag i næste uge, og at de formentlig vil gælde frem til 2. januar.

Ekstra Bladet erfarede, at der er tale om blandt andet mere hjemmearbejde, og at der også kommer stramninger på fritidsområdet for børn og unge.

TV2 erfarede, at der bliver mere virtuel undervisning på videregående uddannelser, og at klasser i grundskolerne ikke må blandes sammen.

Desuden vil der være mere fokus på detailhandlen, som går en travl tid i møde på grund af julehandlen. Der skal blandt andet ses på antal personer i butikkerne og øget åbningstid.

Det kan også komme på tale, at gågader og trafikken indrettes anderledes. Eksempelvis med ensretninger.

Det vides endnu ikke, hvilke kommuner der rammes af skærpede restriktioner, men disse 17 kommuner er i spil:

Tårnby, Brøndby, Hvidovre, København, Vallensbæk, Gladsaxe, Rødovre, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Frederiksberg, Ishøj, Gentofte, Ballerup, Høje-Taastrup, Dragør, Glostrup og Albertslund.

/ritzau/