Fagforening deler hemmeligheden bag syv års medlemsfremgang:
En afgørende beslutning har gjort forskellen

20190501-184515-L-1920x1277we__2_
Syv år i træk har Blik- og Rørarbejderforbundet haft medlemsfremgang. Det skyldes blandt andet nogle særlige opkald til medlemmerne, afslører formand Henrik W. Petersen. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
7. jun. 2021 15.00
Syv år i træk har Blik- og Rørarbejderforbundet haft medlemsfremgang. Formand Henrik W. Petersen mener, at det skyldes en afgørende beslutning i 2014.

Blik- og Rørarbejderforbundet er et særsyn i fagbevægelsen. Syv år i træk har forbundet fra 1890 formået at skille sig ud i fortællingen om fagbevægelsens tilbagegang. 

Mens nye tal fra Danmarks Statistik for nyligt viste, at de store FH-forbund sidste år samlet gik tilbage, kunne forbundsformand hos Blik og Rør Henrik W. Petersen i det forgangne år omvendt byde velkommen til 128 nye medlemmer. Det svarer til en stigning på 1,48 procent.  

LÆS OGSÅ: Derfor oplever BUPL fremgang: Vi kom væk fra tankpasser-tankegangen

Udviklingen ser ud til at fortsætte i år, hvor Blik og Rør i maj slog dørene op til et nyt organiseringssekretariat, som Henrik W. Petersen ser som en grundsten i at fastholde den positive udvikling. Initiativet skal overbevise flere om fordelene ved at blive en del af fællesskabet, fortæller han. 

Glemt kodeord