Hedensted vil sætte stopper for digital e-post i weekenderne

Hjemmearbejdsplads_pc_Kristian_S__derup_Ritzau_Scanpix_
Hedensted vil ikke længere sende digital post til kommunens indbyggere op til weekender og helligdage. Foto: Kristian Sæderup/Ritzau Scanpix
4. mar. 2021 16.33
Borgere i Hedensted vil i fremtiden ikke modtage digital post fra kommunen i weekendenderne og på skæve tidspunkter. Det har et enigt byråd besluttet.

Denne artikel er oprindeligt bragt på HK Kommunal.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Afgørelser, opkrævninger og andre digitale breve til borgeren skal fremover gemmes til hverdagene.

Det har et enigt byråd i Hedensted Kommune besluttet efter et forslag fra Venstre.

Forslaget lyder, at kommunens forvaltning skal bestræbe sig på ikke at sende digital post ud til borgerne lige op til en weekend eller helligdag, hvor de ikke har mulighed for at kontakte kommunen eller deres sagsbehandlere for at få hjælp. Det skriver HK Kommunal, som har historien fra DK Nyt.

Teknikkens skyld

Diskussionen om e-post på skæve tidspunkter startede efter, at SF i januar foreslog, at borgere helt bør fritages for digital post fra kommunen og myndigheder om aftenen, i weekender og i ferier.

LÆS OGSÅ: SF: Forbyd beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Partiets beskæftigelsesordfører Karsten Hønge har i februar spurgt Finansminister Nicolai Wammen (S) om, hvorvidt det er muligt at begrænse tidsrummet, som borgere modtager e-post i.

Ifølge Nicolai Wammen er det systemets tekniske indretning, der er skyld i, at borgere modtager post på skæve tidspunkter. Og derfor har Finansministeriet ikke på nuværende tidspunkt planer om at fastsætte nogle krav eller regler for, hvilket tidsrum det skal være tilladt for kommunen at sende digital post til borgerne i.

LÆS OGSÅ: Nye it-systemer giver ekstremt arbejdspres i kommuner: 'Medarbejdere sidder og græder'

HK Kommunal har talt med Hedensted Kommunes digitaliseringskoordinator Jesper Overgaard om, hvordan de har tænkt sig, at undgå at den digitale post lander i borgernes e-boks på mærkelige tidspunkter.

- Vi ved det ikke endnu. Det er systemet, der gør det svært, så vi må undersøge, hvordan det kan lade sig gøre og om, der er nogle muligheder, som vi kan trække på, siger Jesper Overgaard.

Han kan heller ikke sige om, det nye forslag får betydning for de administrative medarbejders arbejdsgange.

- Det er for tidligt at melde noget ud nu, siger han