20190516-104131-L-1920x1280we
- Mindre end to uger inde i valgkampen kaster han håndklædet i ringen og smider sine regeringspartnere under bussen., siger Hans Engell. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Engell om Løkkes SV-tanker:
"Løkke kaster håndklædet i ringen"

TEMA: Ny regering
16. maj 2019 10.42
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) leger med tanken om en SV-regering. Men reelt er der tale om, at han giver op og svigter sine blå partnere, mener politisk kommentator Hans Engell.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens overraskende udmeldinger i en ny bog om et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet vækker dyb undren hos politisk kommentator Hans Engell, som blandt andet medvirker i Besservisserne på TV2 News.

- Forslaget har ingen gang på jorden. Jeg forventer, at Mette Frederiksen giver det en iskold skulder, og jeg forstår faktisk ikke, hvorfor Løkke kommer med det, siger Hans Engell. Han mener, det vil skabe uro både i Lars Løkke Rasmussens eget parti, Venstre, og resten af blå blok:

- Mindre end to uger inde i valgkampen kaster han håndklædet i ringen og smider sine regeringspartnere under bussen. Jeg tror ikke, mange af de Venstre-folk, som er ude at føre kampagne for hans genvalg, fatter hvad han har gang i. 

Ville kræve dyb krise

Lars Løkke Rasmussen argumenterer med, at der er kommet nye ekstreme partier, at de politiske forskelle er små og at mange danskere ønsker samarbejde over midten. Men det er ikke tungtvejende nok til et usædvanligt regeringssamarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre:

- Det ville kræve en alvorlig sikkerhedspolitisk situation eller en meget dyb økonomisk krise, som i 1970'erne, men vi er jo langtfra på fallittens rand i dag. Derudover samarbejder man jo bredt i Folketinget, men uden et regeringssamarbejde, siger Hans Engell, der også forudser at Dansk Folkeparti bliver rasende.

Jeg tror ikke mange af de Venstre-folk, som er ude at føre kampagne for hans genvalg, fatter hvad han har gang i. 
Hans Engell, politisk kommentator.

Hans Engell åbner dog en lillebitte dør på klem: Hvis ikke det er lykkedes Mette Frederiksen at danne en regering til august eller september på grund af ultimative krav fra Radikale eller venstrefløjen, så er situationen en anden.