Skole_kateder_og_tavle_Kasper_Palsnov_Ritzau_Scanpix
Under halvdelen af de nye lærerstuderende lever op til adgangskravet på 7. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Halvdelen af de optagne på læreruddannelsen opfylder ikke karakterkravet

18. jan. 2021 13.25
Kravet om et studentereksamensgennemsnit på 7 skulle gøre læreruddannelsen mere attraktiv for de dygtigste studerende og hæve det faglige niveau. Men på mange læreruddannelsessteder lever halvdelen af de studerende ikke op til kravet, de optages i stedet via kvote 2.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Tilbage i 2013 havde regeringen et ønske om at højne læreruddannelsens prestige, øge motivationen hos de studerende og mindske det høje frafald på uddannelsen.

LÆS OGSÅ: Første dage på jobbet under corona: Vi ses online

Daværende uddannelsesminister Morten Østergaard (R) indførte derfor et adgangskrav på læreruddannelsen, som skulle medvirke til et samlet højere niveau. De kommende lærerstuderende skulle nu have et snit på 7,0 for at blive optaget direkte, mens de resterende måtte søge via kvote 2 og igennem en optagelsessamtale.

LÆS OGSÅ: Lærer kritiserer kolleger: Ringe møde-disciplin og uinspirerende undervisning

Men det viser sig, at det kun er halvdelen af de nye lærerstuderende, som lever op til kravet om et karaktergennemsnit på 7,0 og bliver optaget direkte.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.