Grete og Jan er gået i krig – den ene taber og den anden ligner en vinder

Gitte_Redder_bred
24. aug. 2021 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Opgørene for bedre løn og forhold for medlemmerne har lidt meget forskellige skæbner for 3F's Jan Villadsen og sygeplejerådets Grete Christensen.

DE ER TO AF FAGBEVÆGELSENS mest erfarne ledere, Jan Villadsen fra 3F og Grete Christensen fra Dansk Sygeplejeråd. Veteranerne fra to af Danmarks mest magtfulde fagforbund er begge 64 år og har været aktive i fagbevægelsen i det halve af deres liv.

Lige nu kæmper de hver deres krig på det danske arbejdsmarked. Den ene har været undertippet og ligner en mulig vinder. Den anden har hele tiden været en forudsigelig taber på alle fronter.

Grete Christensen har siden 2009 været formand for Dansk Sygeplejeråd og ligner lige nu ikke den sygeplejeformand, der går over i historien som formanden, der sikrede mange tusinde sygeplejersker et markant lønløft.

Hun kæmper en lønkrig på sine 79.000 medlemmers vegne, men samtidig er det en krig, hun ikke selv ønskede. Hun anbefalede et ja til overenskomsten, men et flertal af medlemmerne stemte hende ned, og dermed pålagde de hende også at gå i krig for højere løn. Sådan er medlemsdemokratiet. Følg flertallet eller gå af.

Glemt kodeord