Sygeplejersker tyvstartede opgør om ligeløn:
Vi var nødt til at handle

20210507-155520-L-1920x1277we
- Når mange sygeplejersker har sagt nej til overenskomsten, så er der også mange, der reagerer i gadebilledet. Det ville være mærkeligt, hvis sygeplejersker stod og agiterede for andre end dem selv, mener Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
10. maj 2021 16.38
Sygeplejerskernes formand Grete Christensen forstår frustrationen blandt forbund, som føler sig glemte i debatten om ligeløn. Men der er brug for en rummelighed i fagbevægelsen, mener hun.

- Hvis jeg havde haft et så klart ja til overenskomsten, som Mona har, så ville jeg formentlig sidde og have fuldstændig samme opfattelse. 

Sådan lyder svaret fra Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, efter at FOA-formand Mona Striib mandag langede ud efter sygeplejerskerne for at overtage ligelønsdebatten.

LÆS OGSÅ: Mona Striib: 'Jeg har medlemmer som overfalder mig og siger, hvad fanden er meningen - synes du, at sygeplejerskerne er mere værd end os'

Grete Christensen henviser til, at 75,5 procent af FOA-medlemmerne stemte for overenskomstresultatet, mens et snævert flertal af sygeplejerskerne sagde nej.

Glemt kodeord