Anders_Bondo_Mads_Claus_Rasmussen_Ritzau_Scanpix
nullFoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Afgørende afstemning om lærernes arbejdstid: Så mange har stemt indtil nu

1. sep 2020, 11:01
Flere end 33.000 lærere landet over har indtil videre klikket sig ind og afgivet deres stemme for eller imod arbejdstidsaftalen, før afstemningen lukker kl. 16 i eftermiddag.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Øjebliksbilledet kl. 7:30 tirsdag morgen er ifølge folkeskolen.dk, at 33.601 ud af 46.120 stemmeberettigede medlemmer har været forbi den elektroniske afstemning, som gennemføres via firmaet Assembly Votings platform. Det svarer til en deltagelse på 72,9 procent.

LÆS OGSÅ: Corona-professor: Mindst to år til vaccine og en hverdag uden mundbind

I 2018 var deltagelsen i overenskomstafstemningen den højeste nogensinde, 77,8, og da havde stemmeprocenten da også passeret de 70 allerede tre døgn før afstemningen lukkede.

Dette års afstemning har været kritiseret for, at kun lærere, der arbejder under arbejdstidsloven fra lovindgrebet i 2013, må deltage, og at de ledige medlemmer dermed er udelukket.

LÆS OGSÅ: Lærerne har fået ny arbejdstidsaftale

Vi skal tilbage til OK-afstemningen i 2015 for at se urafstemningsdeltagelsen opdelt på grupper, men dengang skrev folkeskolen.dk undervejs i urafstemningsforløbet, at de ledige havde den laveste deltagelse. På et tidspunkt, hvor 53 procent af folkeskolelærerne havde stemt, havde kun 7 procent af de ledige afgivet deres stemme, fremgår det af artiklen fra dengang.

LÆS OGSÅ: Skolelæreren Camilla: 'Min drømmeskole lugter lidt af coronaskolen'

Afstemningen lukker kl. 16 i eftermiddag, og folkeskolen.dk forventer at kunne offentliggøre resultatet cirka en halv time senere. Alle stemmeberettigede skulle have modtaget en mail fra DLF med link til afstemningen, men man kan også stemme ved at logge sig ind med NemID via dlf.org.