Gitte Redder:
Mette F. skal udskrive valg i efteråret for at undgå krig med fagbevægelsen

Gitte_Redder_bred__1_
27. maj 2022 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Mette Frederiksen vil gerne undgå at komme på kollisionskurs med sygeplejersker og pædagoger om løn, ligesom hun ikke ønsker et folketingsvalg tæt på overenskomstforhandlingerne i industrien. Derfor får vi sandsynligvis folketingsvalg i efteråret inden Lønstrukturkomiteens deadline.

INDEN 5. JUNI 2023 skal danskerne til folketingsvalg. Kigger man alene på kalenderen, har statsministeren god tid. Et lille år. Bare Mette Frederiksen udskriver valg i begyndelsen af maj næste år til afholdelse tre uger senere, holder hun sig inden for fristen om, at der skal være afholdt folketingsvalg inden fire år.

Men i virkeligheden har statsministeren ikke andet valg end at udskrive folketingsvalget i efteråret.

LÆS OGSÅ: Gitte Redder: Tænk, hvis Mette Frederiksen inviterede til topmøde på Esbjerg Havn om grønne erhvervsuddannelser

For at undgå en lang vinterkrig med sygeplejersker, pædagoger og social- og sundhedshjælpere, der har sat næsen op efter lønstigninger i kølvandet på Lønstrukturkomiteen. For at drible udenom risikoen for, at smede, industriteknikere og slagteriarbejdere stemmer nej til overenskomstfornyelsen på industriens område i marts næste år i frustration over lønstigninger, der ikke kan hamle op med inflationen og dermed giver et reallønstab. For at undgå at stå midt i en ny coronabølge, stagnerende vækst, arbejdsløshed og desperate danskere, der ikke kan betale deres varmeregninger og husleje.

Glemt kodeord