20171106-082959-A-1920x1277we
Flere virksomheder i medicinalindustrien hyrer for tiden. (Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Fyrede fra lufthavnen får job i medicinal­branchen

10. jun 2020, 08:50
Mens corona-krisen har ført til massefyringer i Københavns Lufthavn, hyrer virksomheder som Novo Nordisk, Bavarian Nordic og Xellia i medicinal-industrien.

Selvom flytrafikken så småt er på vej tilbage, bliver nogle af de tidligere ansatte i Københavns Lufthavn nødt til at kigge sig om efter andet job.

Og her er der mange muligheder i medicinalindustrien, som klarer sig rigtigt godt – corona eller ej.

Bavarian Nordic, Xellia og AJ Vaccines er blandt de virksomheder, der ansætter nye folk for tiden. Det skriver Fagbladet 3F.

LÆS OGSÅ: Coop-ansatte i nødråb: 'Føler sig truede og pressede'

Det gælder for eksempel for Michael Marod. Her blev en fyringsrunde hos rengøringsselskabet Sodexo i Københavns Lufthavn startskuddet til et brancheskift.

- Jeg tænkte, at jeg skulle prøve noget nyt, og det blev medicinalvejen, siger han.

Michael Marods mor havde arbejdet på kontoret hos Xellia på Amager, en specialiseret medicinalvirksomhed, som leverer anti-infektionsmidler mod alvorlige og ofte livstruende infektioner.

Og det blev vejen væk fra lufthavnen.

- Det er helt rart at gå ned i tempo. Her er der fokus på kvalitet i stedet for hastighed. Og jeg bliver jo heller ikke yngre og vil gerne kunne arbejde i mange år uden at slide mig i stykker, siger 43-årige Michael Marod, der startede på jobbet i marts måned.

Hos Xellia er der godt gang i produktionen: Virksomheden har i år ansat en håndfuld operatører og regner med også at hyre nye folk ind fremover.

Det samme gælder for Novo Nordisk. Her er der omkring 50 ubesatte stillinger i produktionen.

- Vi ansætter mange operatører i Danmark for tiden, og det vil efter alt at dømme fortsætte, siger Jakob Wolter, direktør for talentpleje, Novo Nordisk.

Han oplyser, at medicinalgiganten normalt har mindst 40 ledige operatørstillinger, et antal som de senere år har ligget stabilt – også under corona-krisen.

Bavarian Nordic i Espergærde fremstiller vacciner mod ebola, rabies og flåter og er med til at udvikle en kommende covid19-vaccine.

Indtil videre har virksomheden ansat 28 nye operatører og lageransatte i 2020 og skal hyre 15 flere operatører resten af året. Næste år skal der også ansættes mange i produktionen.

- Vi er i vækst og hyrer mange nye operatører i disse år, så der er bestemt muligheder hos os, siger Pernille Albrechtsen, HR-direktør i Bavarian Nordic.

Hun understreger dog, at det kræver en del omstilling, hvis man kommer fra et 3F-job præget af fysik aktivitet og høj hastighed, da arbejdet kræver, at man nøje følger beskrevne regler og procedurer. Samtidig er der krav om grundighed og detaljefokus.