Får nøglerolle i OK-forhandlinger:
Det bruger HK’ere særlig ordning til

FRITVALG
Mere i løn eller ekstra dage på stranden? Et flertal af HK'erne bruger deres fritvalgskonto på det første, viser ny undersøgelse. Foto: Bax Lindhardt / Judith Betak / Scanpix
22. jan. 2020 00.02
Den såkaldte fritvalgskonto er spået til at få en nøglerolle ved de igangværende overenskomstforhandlinger. Selvom kontoen giver ansatte mulighed for at vælge mellem bedre pension, fridage eller mere i løn, bruger langt de fleste den til at få ekstra kroner ind på lønkontoen, viser ny undersøgelse blandt HK Privats medlemmer.

Når forhandlerne fra HK Privat og HK Handel ved årets overenskomstforhandlinger skal forhandle nye vilkår hjem for forbundenes godt 90.000 medlemmer, er der særligt ét krav, der overskygger alle andre ved forhandlingsbordet:

En fordobling af den såkaldte fritvalgskonto, der i dag forpligter arbejdsgivere til at indbetale ekstra fire pct. af de HK-ansattes løn på en særlig konto, som medarbejderne enten kan veksle til flere fridage, større pension eller mere i løn.

LÆS OGSÅ: Her er danskernes dom over OK-forhandlinger: Så mange tror på konflikt

Ifølge en ny undersøgelse, som analysefirmaet Epinion har foretaget for HK Privat, bruger langt de fleste af forbundets medlemmer dog kontoen til at forsøde lønkontoen.

Glemt kodeord