Frisørfaget dør ikke, selvom vi er sendt hjem

Lone_Frost_Formand_Fris__rforbundet
Foto: Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund
28. feb. 2021 08.30
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

NÅR MAN SER I MEDIERNE, skulle man tro, at nedlukningen kun rammer frisørmestre. At det kun er deres økonomi, der er ramt. Men mange andre danskeres økonomi er i knæ. Lønmodtagere der har mistet jobbet eller er gået ned i løn. Det gælder også de ansatte frisører.

LÆS OGSÅ: Vred formand: 'Man har stavnsbundet frisørerne'

Jeg taler hver dag med medlemmer, som er gået mange tusinde kroner ned i løn om måneden.
Nogle af dem bliver ovenikøbet opfordret af deres arbejdsgivere til at tage ud til private hjem og udføre deres fag hjemme hos kunderne, med fare for at blive smittet med Covid-19.

Skulle vi ikke alle slå koldt vand i blodet og tage den her sidste tørn sammen, hvor vi passer på os selv og hinanden ?
Lone Nordentoft Frost, formand for Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund

DER ER EN ÅRSAG til nedlukningen. Corona er en sygdom, man kan dø af. Derimod er der ingen, der dør af at have grimt 1970’er hår (som Søren Pape udtrykte det på Christiansborg, da blå blok var blevet sat udenfor døren).

LÆS OGSÅ: Frisører klipper som aldrig før op til julenedlukning

Følger man mediernes dækning af krisen, fylder frisørmestrene så meget, at man får det indtryk, at regeringen har lukket samfundet ned, fordi de vil ramme frisørmestrene og tvinge danskerne til at lade håret vokse. Sådan er det selvfølgelig ikke.

Formanden for frisørmestrene, Conni Mikkelsen, havde en kommentar i Berlingske Tidende onsdag hvor hun sammenligner frisørmestrenes situation med minkbranchens. Den sammenligning tager vi skarpt afstand fra.

FIRSØRFAGET DØR IKKE, selvom vi er sendt hjem. Det så vi i foråret 2020, hvor vi også var hjemsendt. Da samfundet åbnede igen, kimede kunderne salonerne ned, og alle skulle havde den helt store behandling.

Vi ser det lige nu på Bornholm. Alle vil til frisør. Flere frisører har nu fulde ordrebøger flere uger frem med ventelister.

Så skulle vi ikke alle slå koldt vand i blodet og tage den her sidste tørn sammen, hvor vi passer på os selv og hinanden og på, at vi ikke bliver smittet med den farlige engelske mutation.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].