20210210203224547_1000
Merkel oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at hun og delstatslederne holder møde igen 3. marts, hvor de vil vurdere tiltagene på ny. Foto: Pool/Reuters

Frisører må åbne under forlænget tysk nedlukning

10. feb. 2021 20.42
Det er bedre at gå forsigtigt til værks. Derfor forlænges tysk nedlukning, forklarer forbundskansler Merkel.

Den tyske nedlukning af samfundet bliver i store træk forlænget til 7. marts.

Det er forbundskansler Angela Merkel og de 16 delstatsledere blevet enige om på et møde onsdag.

Det viser aftalepapiret fra mødet ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Dermed skal ikkeessentielle butikker og skoler fortsat være lukkede. Der er dog lagt op til, at delstaterne i højere grad selv kan tage stilling til genåbningen af skoler.

Nogle delstater har ifølge dpa allerede lagt planer for, hvordan de vil begynde en gradvis genåbning af skoler fra næste uge.

Efter mødet kommer Angela Merkel med opløftende nyheder til dem, der er lidt trætte af coronafrisuren, idet frisører får lov at åbne 1. marts.

Hun forklarer, at den fortsatte nedlukning skyldes, at man vil undgå en ny bølge af coronavirus. Derfor er det bedre at gå forsigtigt til værks, lyder argumentationen. De gældende restriktioner stod til at udløbe 14. februar.

Merkel oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at hun og delstatslederne holder møde igen 3. marts, hvor de vil vurdere tiltagene på ny.

Der er ifølge dpa desuden enighed om, at de vil se på muligheden for lempelser af restriktionerne, når antallet af smittede per 100.000 indbyggere er under 35 over syv dage.

Når det er nået, bør blandt andet detailhandlen og museer kunne genåbne, hedder det i aftalepapiret.

For de seneste syv dage har Tyskland 78,1 smittede per 100.000 indbyggere, viser tal fra den internationale statistikbank Statista.

Til sammenligning har Danmark for de seneste syv dage 54,1 smittede per 100.000 indbyggere ifølge Statista.

/ritzau/