Forfatter:
Kommune har kun politianmeldt whistleblower, fordi hun er kritisk

Lisbeth_Riisager_Henriksen_rigtig_st__rrelse
27. jan. 2020 15.07
Frederiksberg Kommune har politianmeldt whistlebloweren Bitten Vivi Jensen, fordi hun bruger fortrolige sagsakter til at rejse kritik af Beskæftigelsesforvaltningen. Anklagemyndigheden har nu anlagt retssag mod hende, og den begynder på onsdag.

ONSDAG 29. JANUAR indledes en spektakulær strafferetssag i Retten på Frederiksberg. En tidligere ansat i Frederiksberg Kommune, ergoterapeut Bitten Vivi Jensen, er anklaget for at overtræde Straffelovens § 152, stk. 1 og 2, om uberettiget videregivelse af fortrolige oplysninger og § 155 om at have misbrugt sin stilling ved at tage sagsakter om borgere med hjem til sin private bopæl. Det er Frederiksberg Kommune, der har anmeldt sagen, og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) står som anklagemyndighed.

LÆS OGSÅ: Bitten hjælper folk, der er fanget i systemet: Nu slæber kommunen hende i retten

Baggrunden for retssagen er, at Bitten Vivi Jensen i en artikel i Information i april 2017 af journalist og tidligere Cavlingprisvinder Ulrik Dahlin gav offentligheden besked på, hvor beskidt en affære sagsbehandlingen var i rehabiliteringsteamet i Frederiksberg Kommune. Her havde hun fra november 2015 til marts 2016 været med til at behandle 60-70 sager om førtidspension og erfaret alvorlig sagsmishandling, hvor meget syge borgere, der efter hendes opfattelse burde tilkendes førtidspension, blev holdt hen i langvarige ressourceforløb og andre tidsforhalinger. Trods hendes egne indsigelser i det øvrige rehabiliteringsteams afgørelser blev hun ikke hørt. 

"Jeg kunne ikke fortsætte i rehabiliteringsteamet, alt hvad der foregik var lodret imod min faglighed og min menneskelighed. Mine protester var ilde hørt, og man var endda begyndt at underskrive afgørelser uden mit vidende som om, jeg samtykkede. Det var helt uacceptabelt," har hun forklaret Forfra. Med andre ord havde forvaltningen forfalsket hendes samtykke.

Glemt kodeord