2020121711000852_1000
Frankrigs præsident Macron er ramt af coronavirus og skal isolere sig. Det samme gør hans ministerpræsident, der har været tæt på ham. Foto: Pool/Reuters

Frankrigs præsident er ramt af covid-19

17. dec. 2020 15.25
Emmanuel Macrons symptomer er milde, men han skal forblive i isolation i syv dage.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, er torsdag testet positiv for covid-19, oplyser hans kontor i Elyséepalæet.

Macron har det efter omstændighederne godt, og han er ikke på nogen måde hårdt ramt af sygdommen, beretter tv-stationen BFMTV.

Han kan de næste dage udføre alt arbejde, som ikke kræver, at han skal være tæt på folk. Han skal være i isolation i syv dage.

Frankrigs ministerpræsident, Jean Castex, siger kort efter, at også han isolerer sig efter at have været i kontakt med Macron.

Ifølge Reuters er han dog testet negativ for covid-19.

De seneste dage har Macron holdt møder med flere statsoverhoveder. Onsdag mødtes han med den portugisiske premierminister, Antonio Costa, i Elyséepalæet.

Mandag sås han med den spanske premierminister, Pedro Sanchéz, og EU-præsident Charles Michel. Begge har valgt at gå i selvisolation, efter at Macron er testet positiv for covid-19.

- (Michel, red.) har fået at vide af de franske myndigheder, at han ikke ses som værende en nær kontakt.

- Han bliver testet regelmæssigt og blev tirsdag testet negativ. Men af forsigtighed går hen nu i selvisolation, siger en talsmand ifølge Reuters.

Ifølge AFP går Pedro Sanchéz i karantæne ind til 24. december, da det den dag vil være ti dage, siden han mødtes med Macron.

Macrons sygdom betyder samtidig, at alle hans kommende rejser er aflyst, siger en talsmand ifølge Reuters. Blandt andet et besøg i Libanon udsættes.

Siden smitteudbruddets start er over 2,4 millioner franskmænd blevet testet positive med covid-19.

Efter seks ugers nedlukning blev der i sidste uge lempet på reglerne. Der blev dog samtidig indført et landsdækkende udgangsforbud efter klokken 20. Det trådte i kraft 15. december og vil også gælde nytårsaften.

Men juleaften får familierne dog lov at tilbringe sammen uden at skulle være hjemme igen før klokken 20.

/ritzau/