Ledere:
Vi har brug for mere viden om ansattes stress

stressramt_arbejde
Danske ledere ønsker mere viden om stress, viser ny undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation.  Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
27. feb. 2020 06.01
Et flertal af ledere efterlyser i ny undersøgelse viden om, hvordan de håndterer stress hos deres ansatte. Udmeldingen kommer ikke bag på stressforsker, der mener, at ledere generelt ikke er uddannet godt nok i at tackle stress på arbejdspladsen.

Du sover dårligt om natten. Du har svært ved at koncentrere dig på jobbet. Din lunte er kort, og du skælder hurtigt ud på kæresten og børnene.

For tusindvis af danskere er stress en del af hverdagen i kortere eller længere perioder. Men hvor kommer den fra? Er det opgavebunken på jobbet, konflikterne med chefen, eller er det måske på grund af problemer på hjemmefronten med at få kabalen af yogatimer, kagebagning og aflevering af skolebørn til at gå op? 

LÆS OGSÅ: Sådan bekæmper I stress på jeres arbejdsplads

Stress er en kompliceret størrelse, og som chef kan det være svært at komme til bunds i, når en ansat banker på døren med symptomer, eller pludselig melder sig langtidssyg. 

Glemt kodeord