Niels_Bertelsen_og_Hanne_Lykke_Jespersen_hhv_genvalgt_formand_og_organisatorisk_n__stformand_PROSA
Niels Bertelsen og Hanne Lykke Jespersen blev genvalgt som hhv. formand og organisatorisk næstformand i PROSA ved digital delegeretforsamling lørdag 14. november Foto: PROSA.dk

Trods tekniske vanskeligheder:
Fagforenings formand og næstformand genvalgt

16. nov. 2020 14.30
Der blev ikke noget kampvalg til dette års delegeretforsamling. Både formand og næstformand blev valgt uden modkandidater.

Denne artikel er oprindeligt bragt på PROSA.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

PROSAs formand, Niels Bertelsen, og organisatoriske næstformand, Hanne Lykke Jespersen, er ved delegeretforsamlingen 2020 begge blevet genvalgt. Det skriver PROSA.dk.

Dermed fortsætter Niels Bertelsen og Hanne Lykke Jespersen i endnu en toårig periode i 2020-2022.

LÆS OGSÅ: Coronakrisen bremser for lønforhandlinger

- Vi har mange gode aktivister og dygtige medarbejdere i PROSA, der hver dag arbejder for at styrke PROSAs ry som en forening, der arbejder for medlemmernes interesser og for vigtige it-politiske dagsordener. Der venter mange spændende udfordringer i fremtiden, og jeg vil forsat gerne bidrage med min viden og mine kompetencer. Derfor genopstillede jeg som formand, og jeg er meget glad for, at jeg med genvalget nu kan fortsætte det vigtige arbejde i yderligere to år, siger Niels Bertelsen.

Sidste omgang for Hanne Lykke Jespersen

Hanne Lykke Jespersen har tidligere meddelt, at det er sidste gang, hun genopstiller i PROSA. Det er tid til et generationsskifte, men der skal være tid til at give de mange opgaver videre, mener hun.

LÆS OGSÅ: Advarer om masseovervågning af ledige: 'Man skal tænke mennesket først'

Blandt andet opgaverne med sager om erhvervsevnetabsforsikring og klager over a-kassen skal hurtigt videre på nye hænder. Men det betyder ikke, at de næste to år bliver kedelige, forsikrer Hanne Lykke Jespersen.

- Jeg har mange spændende opgaver i PROSA, som jeg glæder mig til at arbejde videre med lidt endnu. Opgaver som at sikre et anstændigt dagpengeniveau, arbejde mod social dumping, og det store arbejde med at ændre kulturen på vores arbejdspladser, så den giver plads for langt mere mangfoldighed på alle områder, fx. køn, alder, nationalitet, seksualitet og religion, siger Hanne Lykke Jespersen.

PROSA opruster med en ekstra forbundssekretær

På delegeretforsamlingen var der desuden valg til stillingerne som forbundssekretærer. PROSA havde i år fem poster, der skulle vælges mod fire i 2018.

LÆS OGSÅ: Jobindex bygger job-robot: Kan bekæmpe aldersdiskrimination

Til de to poster vest for Storebælt blev Henrik Jacobsen genvalgt, mens nyopstillede Amanda Christiansen også opnåede valg. Til stillingen som landsdækkende forbundssekretær var kun Morten Rønne på valg og opnåede derfor genvalg uden afstemning.

Øst for Storebælt skulle der findes to forbundssekretærer. Her opnåede Curt Kjærsgaard og Bjørn Vitoft valg efter en afstemning blandt tre opstillede.