Peter_Kaae_Holm_formand_3Fs_gr__nne_gruppe_1650_px

Formand for 3F’s Grønne Gruppe:
Glistrup-cirkus, nej tak

30. dec. 2020 08.00
Dette indlæg er udtryk for skribentens holdning og ikke et udtryk for A4’s holdning.
Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected]
Dumping-karrusel er underkendt, så drop fifleri med selskabscirkus for at dumpe løn- og arbejdsvilkår 

Desværre er kreativiteten stor hos nogle arbejdsgivere, når det handler om at få fat i billig arbejdskraft. Typisk er det udenlandsk arbejdskraft, som ikke kender til de normale vilkår på det danske arbejdsmarked. Men for nylig har arbejdsgiverne i GLS-A dog over for os givet håndslag på, at de mest platte tricks er en omgåelse af reglerne på arbejdsmarkedet og ikke acceptabelt.

LÆS OGSÅ: Nye love skal slå ned på fusk med udenlandske arbejdere

Når en virksomhed er overenskomstdækket, har medarbejderne krav på de aftalte løn- og arbejdsvilkår. Men desværre forsøger nogle virksomheder at drible uden om de sædvanlige løn- og arbejdsvilkår ved at aftale en entreprise (løsning af en bestemt arbejdsopgave) med en ekstern virksomhed, der ikke er omfattet af overenskomsten. Når vi i 3F får viden om dette, har vi i forhold til reglerne på det danske arbejdsmarked mulighed for at etablere en faglig konflikt over for entreprise-selskabet og stille krav om, at selskabet skal acceptere og respektere de aftalte vilkår i overenskomsten. Der er fastsat tidsfrister for varsling af konflikten osv.

LÆS OGSÅ: Tesfaye varsler opgør med misbrug af illegale ansatte: - Vi har været naive

Men fiffige skriverkarle fandt så på, at entreprise-selskabet – når konflikten trådte i kraft – blot skulle skifte navn og cvr-nummer. Dermed bliver 3F’s faglige konflikt så at sige rykket tilbage til start, og nye tidsfrister mv. træder i kraft i forhold til en faglig konflikt og krav om overenskomst over for ”det nye selskab”. Sideløbende fortsætter de samme entreprise-medarbejdere på den samme entreprise-opgave og aner knap nok, hvilket entreprise-selskab de nu formelt er ansat i.

Den her trafik minder jo mest om Mogens Glistrups skattecirkus og om momskarruseller mv., hvor de selskabsmæssige brikker indgår i en papirfiktion, som har til hensigt at sløre, hvad der reelt foregår. Derfor er det også godt, at arbejdsgiverne i GLS-A på et organisationsmøde for nylig med 3F’s Grønne Gruppe har anerkendt, at skift mellem entrepriseselskaber, som indgår i samme selskabskonstruktion, er en omgåelse af Hovedaftalen mellem arbejdsmarkedets parter, DA og FH.

LÆS OGSÅ: Coronakontrol skærpes: Vi skal forhindre coronasmitte fra udenlandske arbejdere

Social dumping og ringe løn- og arbejdsvilkår hører ikke hjemme på det danske arbejdsmarked. Det er en udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft fra fattigere lande. Det truer danske løn- og arbejdsvilkår, og det er unfair konkurrence over for de anstændige arbejdsgivere og virksomheder, som respekterer de frivillige aftaler i overenskomsterne.

Samtidig er der tale om vildledning af forbrugerne, når de køber produkter fra en virksomhed, der er medlem af en overenskomstbærende arbejdsgiverorganisation som eksempelvis GLS-A. Det indebærer jo, at virksomheden skal respektere overenskomstens vilkår – men hvis man i realiteten får udført en del af produktionsarbejdet på vilkår, der bestemt ikke følger overenskomsten, køber forbrugerne jo ”katten i sækken” og kan med rette føle sig snydt.