20200812-141834-L-1920x1277we
(Arkivfoto) Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Forlænger aftale: Corona-sårbare kan stadig blive hjemme

26. aug 2020, 14:00
I maj indgik regeringen og Folketingets partier en aftale, der skulle beskytte medarbejdere, der er i risikogruppen for coronavirus, og deres pårørende. Den aftale udløb oprindelig om få dage, men nu er den blevet forlænget.

Regeringen og Folketingets partier forlænger mulighed for at give sygedagpenge til mennesker, der har særlig risiko for at blive alvorligt syge, hvis de bliver smittet med coronavirus.

Ordningen, der stod til at udløbe på mandag, er nu forlænget til og med 31. december.

- Jeg er glad for, at et bredt flertal i Folketinget fortsat bakker op om ordningen, så vi sammen gør, hvad der skal til, for at hjælpe de særligt udsatte, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Karsten Hønge, der er restordfører for SF, var tirsdag ude med skarp kritik af, at ordningen endnu ikke var blevet forlænget. Han er naturligvis også tilfreds:

LÆS OGSÅ: Corona-sårbare ansatte er snart ikke længere beskyttede

 - Mennesker, som er i risiko for Corona, har brug for tryghed. Derfor er aftalen så vigtig for SF. Vi rækker en hånd til mennesker, som risikerer at blive skubbet ud af arbejdsmarkedet. Ingen skal vælge mellem arbejdet, risikoen for sygdom, eller at smitte en sårbar pårørende, siger han til A4 Arbedjsliv.