Når hjælpepakkerne løber ud:
Statslig andelsgaranti kan redde virksomheder

20200331-112359-4-1920x1280we
Under coronakrisen har det været vanskeligt for mange virksomheder at få simple kreditter i bankerne. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
24. aug. 2020 06.00
Demokratisk Erhverv og Kooperationen foreslår, at staten skal stille en garanti på 80 procent til medarbejdere, forbrugere og borgere, der etablerer demokratisk virksomhed. Ideen er at drive virksomheder videre, der er hårdt ramt i coronakrisen.

Hjælpepakkerne, der skulle redde virksomheder fra konkurs som følge af coronakrisen, er ikke i tilstrækkelig grad gået til små og mellemstore virksomheder, da bankerne ikke er risikovillige nok, lyder det fra Demokratisk Erhverv og Kooperationen.

Samtidig udfases hjælpepakkerne fra 29. august.

Derfor foreslår de to interesseorganisationer, at der etableres en ordning om en andelsgaranti for investeringer i kriseramte virksomheder. 

– Nu kommer hjælpepakkerne til at løbe ud. Vi risikerer, at der er en masse virksomheder, der normalt ville klare sig godt, som ikke kan klare den og vil gå konkurs, fordi bankerne ikke vil gå ud og give de nødvendige lån – selv med de eksisterende garantier, forklarer Magnus Skovrind, direktør for Demokratisk Erhverv, til A4 Arbejdsliv og tilføjer: 

Glemt kodeord