Forbundsformand: Lad opsagte tage uddannelsen med sig

30. apr, 15:05
Dette indlæg er udtryk for skribentens holdning og ikke et udtryk for A4’s holdning.
Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected]

MENS DET DANSKE SAMFUND gradvis åbner, så vores børn igen kan gå i skole og forældrene på arbejde, så lukker andre døre. Mange danskere vågner i disse dage op til fyresedler og konkursramte arbejdspladser. Måske står vi midt i en åbning af det danske samfund, men vi står også i en økonomisk katastrofe som ingen kender rækkevidden af.

LÆS OGSÅ: Fagforening klager over skjult statstøtte: Kan sætte stopper for ledige i gratis supermarkedpraktik

Vi er fagforening for godt 30.000 ansatte inden for teknik, design og byggeri, og vi frygter, hvad fremtiden vil bringe. Vi har måtte se mange store virksomheder i industrien lukke ned. Designbranchen vil blive hårdt ramt. Ingen tvivl om det. Og spørgsmålet er, om vi kan holde hånden under byggeriet?

Nu er det op til politikerne at få tilpasset loven, så opsagte medarbejdere kan tage retten til selvvalgt uddannelse med sig. Til gavn for samfundet, deres kommende arbejdsgivere – og ikke mindst dem selv
Lone Engberg Thomsen, forbundsformand, Teknisk Landsforbund

JEG VIL GERNE ROSE regeringen og Folketinget for mange gode og helt nødvendige tiltag, men vi er ikke i mål. Langt fra. Jeg tænker især på de mange ledige, der nu må stille sig om bag i ledighedskøen på et fastfrossent arbejdsmarked. En midlertidig forlængelse af dagpengeperioden betyder, at ledige ikke ryger ud af dagpengesystemet. Men til gengæld er mange reelt fastlåst på dagpenge, og det kan have store økonomiske konsekvenser for den enkelte. Vi står i en situation som ingen vel kunne have forudset og dermed taget beskik af. Derfor er vi også tilhænger af et midlertidigt løft af dagpengene på 6.000 kr. om måneden.

LÆS OGSÅ: Ny analyse: Snart forsvinder 33.000 ufaglærte job

Men vi er også nødt til at bruge andre redskaber fra værktøjskassen. De private overenskomster, der netop er stemt hjem med et stort flertal, har banet vejen for, at opsagte medarbejdere kan tage op til fem ugers selvvalgt uddannelse med sig ind i ledighedsperioden. Men det kræver en lovændring, før det kan få effekt.

SOM OVERENSKOMSTANSAT HAR DU i dag ret til selvvalgt uddannelse, men den ret forsvinder i det øjeblik, du fratræder dit arbejde. I den nuværende situation med en stigende ledighed og et fastfrossent arbejdsmarked, giver det god mening at opsagte medarbejdere kan bruge tiden på at blive klogere og få flere kompetencer, mens de søger et nyt job. Pengene til uddannelse er der allerede. De ligger i de kompetencefonde, arbejdsgivere og fagbevægelse har oprettet.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan finder du vej i junglen af efteruddannelser

Nu er det op til politikerne at få tilpasset loven, så opsagte medarbejdere kan tage retten til selvvalgt uddannelse med sig. Til gavn for samfundet, deres kommende arbejdsgivere – og ikke mindst dem selv.