John_Nielsen_Serviceforbundet_1650px

Forbundsformand:
Jeg tror, det er gået op for os alle sammen, hvad fagbevægelsen kan

9. apr. 2020 10.00

I DISSE HÅRDE TIDER med sygdom og krise i hele samfundet har vi set, at i Danmark står vi sammen. Politikere og myndigheder har handlet, og borgerne har udvist en høj grad af solidaritet, sammenhold og hjælpsomhed.

LÆS OGSÅ: Partier kræver hurtig handling fra minister: Alle udenlandske ansatte skal i karantæne

Jeg tror også, at det er gået op for dig og mig, at fagbevægelsen spiller en væsentlig rolle i det danske samfund. Vi er en aktiv del af trepartsaftalerne om hjælpepakkerne, der skal holde hånden under de mange virksomheder og lønmodtagere, som er direkte ramt af coronakrisen.

Coronakrisen har også vist, at fagbevægelsen er med i forreste række sammen med regeringen, når vores medlemmer skal sikres deres indtægt
John Nielsen, forbundsformand, Serviceforbundet

Og fagforeningerne hjælper hver dag tusindvis af medlemmer med de mange problemer og spørgsmål, som er affødt af coronakrisen. Mine kolleger i fagforeningerne under Serviceforbundet sidder hjemme og taler med medlemmer, der skal have hjælp i den akutte situation, de er kommet i på grund af krisen. Og sådan er det også i de andre fagforeninger.

DEN DANSKE MODEL ER helt unik og velfungerende, og jeg er stolt af, at fagbevægelsen påvirker de store beslutninger, der har betydning for lønmodtagerne. Vi forhandler overenskomster, der gør det danske arbejdsmarked til et af verdens mest attraktive. Og så hjælper vi det enkelte medlem hele vejen og helt personligt. På den måde står vi sammen om de allerstørste udfordringer og helt ned til, hvad der betyder noget kun for dig og din kollega.

LÆS OGSÅ: Utrygge folkeskolelærere: 'Vi er kanonføde i et eksperiment på liv og død'

Stærke fagforeninger får politisk indflydelse, forhandler attraktive løn- og arbejdsvilkår og hjælper den enkelte lønmodtager. Coronakrisen har også vist, at fagbevægelsen er med i forreste række sammen med regeringen, når vores medlemmer skal sikres deres indtægt.

DANSKERNE STÅR SAMMEN, men det gør vi også i fagbevægelsen. Vi har brug for at være stærke, så vi bliver lyttet til og kan hjælpe dig og dine kolleger.

Der er et frit fagforeningsvalg, men denne situation har vist mig, at nogle lønmodtagere i frygtelig grad nu kommer til at tage konsekvenserne af det valg, eller måske fravalg, som de tog tidligere
John Nielsen, forbundsformand, Serviceforbundet

Vi er forhåbentlig på vej ud af denne forfærdelig krise, som må give stof til eftertanke. Jeg vil opfordre alle lønmodtagere til at melde sig ind i den fagforening og a-kasse, der repræsenterer deres fag. Der er et frit fagforeningsvalg, men denne situation har vist mig, at nogle lønmodtagere i frygtelig grad nu kommer til at tage konsekvenserne af det valg, eller måske fravalg, som de tog tidligere.

LÆS OGSÅ: Leder af daginstitution om regeringens krav til corona-genåbning: 'Vi har ikke plads nok'

Det kan blive meget dyrt at spare et kontingent til fagforeningen eller a-kassen væk.

Hjælp dig selv ved at styrke fagforeningen.
Så ring til fagforeningen for dit fag eller gå ind på hjemmesiden og meld dig ind.