Forbund:
Stop med at sparke nedad, vi betaler alle prisen for coronakrisen

Lone_Frost
Foto: Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund
18. jan. 2021 06.14
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

DET ER BESKÆMMENDE OG NEDSLÅENDE, at arbejdsgiverne nu hakker på de ansatte og mener, at de slipper for billigt. Og det undrer det mig at se formanden for dofk Connie Mikkelsens åbne brev til statsminister Mette Frederiksen, hvori hun foreslår, at alle ansatte sendes hjem på dagpenge.

LÆS OGSÅ: Mulighed for lønkompensation forlænges

Igen og igen hører vi fra Jacob Brandt fra SMV og Connie Mikkelsen fra frisørernes arbejdsgiverforening dofk, at hjemsendelserne kun koster arbejdsgiverne penge og ikke de ansatte, men det er ikke korrekt.

Jeg har grædende medlemmer i telefonen, som må tage lån for at få det hele til at hænge sammen, og som er bange for at miste deres arbejde, så de ikke kan betale lånene tilbage.

Jeg kan simpelthen ikke forstå, at arbejdsgiverne mener, at det er dem, der betaler hele prisen for coronakrisen. Frisørerne og kosmetikerne betaler bestemt også deres del af corona-regningen
Lone Frost, formand for Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund

Jeg har lige talt med et medlem, som går 12.000 kroner ned i løn om måneden. Det kan mærkes på økonomien hos frisører og kosmetikere, som i gennemsnit tjener omkring 29.000 kroner om måneden. Lønnedgangen opstår, fordi frisører er delvis provisionslønnede. Jo mere de klipper og farver, desto mere tjener de.

LÆS OGSÅ: Direktør giver kvindelige ansatte særligt frynsegode: 'Det burde ikke være dyrere at være kvinde end mand'

De fleste af vores medlemmer fortsætter under nedlukningen på en gennemsnitsløn. Men hvor der kan opnås enighed om det i virksomheden, kan det aftales, at de ansatte går ned på garantilønnen i nedlukningsperioden jf. trepartsaftalen.

DE ANSATTE HAR KNOKLET hårdt efter genåbningen i foråret og igen op til jul, da der var udsigt til ny nedlukning. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at arbejdsgiverne mener, at det er dem, der betaler hele prisen for coronakrisen. Frisørerne og kosmetikerne betaler bestemt også deres del af corona-regningen. I dag er det desuden meldt ud, at de skal betale med en fridag i forbindelse med forlængelsen af lønkompensationen.

LÆS OGSÅ: Frisører klipper som aldrig før op til julenedlukning

Derfor vil jeg anbefale arbejdsgiverne, at de stopper med at sparke nedad og i stedet peger på andre løsninger. Det er vigtigt, at arbejdsklimaet er godt, når vi alle vender tilbage fra nedlukningen. Begge parter er jo afhængige af hinanden.

Din mening

På A4 Arbejdsliv vil vi rigtig gerne dele din mening om arbejdslivets udfordringer og idéer til løsninger med vores andre læsere. Så send et debatindlæg til [email protected] - husk gerne et foto.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].