FOA om eksplosion af langtidsledige:
Arbejdsgivere er kræsne

Helena_Mikkelsen
Helena Mikkelsen, der er forbundssekretær i FOA, mener ikke, der skal opfindes nye initiativer for at hjælpe de langtidsledige. Hun mener, jobrotation er løsningen. Foto: FOA
25. maj 2021 14.03
Forhandlingerne om hjælp til langtidsledige er i gang. Regeringen ønsker, at arbejdsgiverne skal have et ekstra tilskud for at ansætte en ældre langtidsledig i løntilskud, mens FOA foreslår, at man i stedet udvikler jobrotationsordningen.

Køen af langtidsledige er vokset med cirka 15.000 under coronakrisen. Det får den samlede mængde af langtidsledige op på omkring 38.000. 

Tirsdag eftermiddag tager aftalepartierne fat på en ny runde i forhandlinger om initiativer målrettet til at hjælpe netop dem. Inden de sætter sig ved forhandlingsbordet i Beskæftigelsesministeriet, kan de dog med fordel tage fagbevægelsen med på råd. 

LÆS OGSÅ: Nyt udspil: Hummelgaard vil bruge 75 mio. på at hjælpe ældre langtidsledige

FOAs forbundssekretær Helena Mikkelsen mener, det er positivt, at der kommer et udspil, der netop er målrettet de ældre langtidsledige, men hun mener ikke, at regeringsudspillet er den rigtige løsning. 

Glemt kodeord