Folketinget:
Klar med anklageskrift mod Støjberg

St__jberg_Ida_Marie_Odgaard_Ritzau_Scanpix
Et flertal i Folketinget har opnået enighed om, hvad der skal stå i anklageskriftet til en rigsretssag mod den tidligere udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V). Hun skal nu have en mulighed for at afgive sine kommentarer. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard Ritzau/Scanpix
20. jan. 2021 16.52
Flertal i Folketinget er enig om anklager mod Støjberg. De bliver dog ikke offentlige endnu.

Et flertal i Folketinget har opnået enighed om, hvad der skal stå i anklageskriftet til en rigsretssag mod den tidligere udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

Det oplyser formanden for det underudvalg, der håndterer rigsretssagen, Jeppe Bruus (S), onsdag.

Han ønsker dog ikke at oplyse, hvad der er aftalt mellem partierne, da Inger Støjberg selv skal have en mulighed for at afgive sine kommentarer til udvalget.

- Jeg forstår interessen, men det skal foregå på en måde, hvor hun har lejlighed til at kommentere på det, siger Bruus til de fremmødte journalister.

- Vi sender det nu til Inger Støjberg. Det er rigtigt og rimeligt, at hun får det tilsendt først, så man ikke skal læse gennem pressen, hvad man er tiltalt for, uddyber Kristian Hegaard, der er Radikale Venstres medlem af underudvalget.

Frist 10. februar

Når det er sket, ventes et anklageskrift endeligt vedtaget om en uge.

Sagen er blevet hurtigt behandlet i Folketinget, da den forældes efter 10. februar, hvor det er femårsdagen for den "klart ulovlige" instruks om at adskille asylpar, der er sagens kerne.

Instruksen omhandlede adskillelse af alle asylpar, hvor den ene var mindreårig, uden individuel vurdering. Den blev udstedt, da Inger Støjberg var den ansvarlige minister for området i 2016.

/ritzau/