20180408-132309-L-1920x1401we
Flere kvinder mellem 55-59 år springer ud som iværksættere (arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Flere ældre kvinder bliver iværksættere

2. jun 2020, 14:13
Kvinder med mange år på arbejdsmarkedet har et stort netværk og bedre økonomi end tidligere. Det er blandt andet det, der gør, at de tør tage springet og blive selvsrændige.

Flere og flere ældre kvinder vælger at stoppe som lønmodtagere for at blive selvstændige.

LÆS OGSÅ: Jeanette arbejdede om lørdagen - det koster hende dagpengene

Tal fra Danmarks Statistik viser, at på 10 år er andelen af kvinder mellem 55 og 59 år, der er blevet selvstændige, steget med 22 procent. Det skriver Magisterbladet, Dansk Magisterforenings fagblad.

Tilsvarende faldt andelen af selvstændigt beskæftigede mænd i samme alderssgruppe med syv procent.

Kim Klyver, der er professor i entreprenørskab på Syddansk Universitet, siger til Magisterbladet, at der er mange årsager til, at kvinderne bliver selvstændige i en sen alder:

- De kvinder, der i dag har 30-40 år bag sig på arbejdsmarkedet, har flere ressourcer, både menneskelige, økonomiske og hvad angår deres faglige netværk. De står stærkere i dag, end samme aldersgruppe gjorde for 10 år siden. 

Han peger samtidig på, at også #MeToo-bevægelsen med dens fandenivoldske og handlekraftige rollemodeller har en indvirkning.

LÆS OGSÅ: Mange job i fare: Vil have staten til at dække milliardunderskud

Professoren peger på, at forskningen viser, at de iværksættere, der har et netværk og noget livs- og arbejdserfaring med sig, står stærkere end de helt unge og nyuddannede.